2011/05/18

HANBURGESA ERREZETA

MASA PRESTATZEKO OSAGAIAK:
Kilo bat haragi txikituta
Esnea
Barazuriak
2 Arraultz
Ogia  ( moldezkoa edo barrazkoa )
Perexila

Bokata prestatzeko Osagaiak :
Ogia ( moldezkoa edo barrazkoa )
Tomatea
Letxuga
Tipula
Pepinilloak 
Funditzeko gazta

Beste osagai batzuk:
Ketchupa 
Mostaza
Mahonesa
Tabaskoa
Olioa
Gatza
Ogi  txikituta
  
Masa prestatzeko  prozedura :
Hartuko ditugu  2 arraultz eta bol batean irabiatuko ditugu .
Jarraian  harategitik ekarritako haragi txikituta bolean  sartu eta nahaztatuko dugu arraultzekin .
Jarraian,  edalontzi txiki bat esne bota eta nahaztu bolean. Aparte, baratzuriak txikitu, perexila  eta  moldezko ogia eta gero,  nahaztu dena bolean.
Bokata  prestatzeko prozedura :
Aipatu ditugun osagaiekin, prestatu  bokata bakoitzaren  gustura edo erara.
Hamburguesa  egiteko  prozedura:
Prestatu dugun masatik,  atera  proportziozko  zatiak eta ogi txikituta  erabiliz , eman  zure gustuko itxura .
Aparte sartagin edo plantxa batean bota olio pixka bat eta bero dagoenean, kokatu hanburgesak  eta  utzi eginda  geratu arte.
Eginda dagoenean prestatu dugun bokata barruan sartuko dugu, eta  jaterakoan, ketchupa, mostaza eta horrekaloak  bota ahal izango dizkiogu.

Oharra :
Saiatuko gara gatza  botatzen  beti plantxan, egiterako momentuan  eta ez bolean  masa prestatzerakoan .

No hay comentarios: