2011/05/18

DILISTAK

Osagaiak :

- 800 gr. dilistak
- 2 piper gorri eta zikuak
- 1 tipula
- 3 patata
- 3 tomate naturala
- Piper berde handi bat
- 3 hagin baratzuri
- 3 azenario
- 2 porru
- tomate frijitua
- olioa
- ura
- gatza
Sakramentuak :
- Urdaia
- Odolostea
- Saiheskia
- Txorizoa
Prozedura:
Dilistak garbitu eta gero, lapiko handi batean garbitutako, dilistak bertara bota eta urarekin, eta olio pixka batekin egozten jarri..
garbitu eta zatitu ditugun barazkiak, botako ditugu lapiko barruan. eta aldi berean gatza ere botako dugu.
Jarraian , txorizo , urdai, eta sahieski pixka bat botako dugu lapiko barruan, eta utziko dugu dana iraikiten hasi arte.
Gero sua , jaitziko dugu.
Soberan eduki ditugun urdai, txorizo, eta sahieski zatiak beste lapiko batean jarriko ditugu egozten .
Oharrak:
Barazkiak osorik edo txikituta, jan ditzakegu. txikitzea erabakitzen baldin badugu, barazki guztiak txikituko ditugu, patatak izan ezik.
Baratzuriak , azal eta guzti botako ditugu.
Tomate frijitua, azkenean , botako dugu.
Odolostea sukaldatzeko, egosi ahal dugu aparte edo, dilistak ea eginda daudenean , sartuko dugu, eta daukaten beroarekin , egingo da.
Horrelako janariak, hau da, dilistak, indabak jaten ditugunean gomendatzen da, ozpina daukaten, jakiak edo hau da, piperrak, pepiniloak jatea, digestioari, laguntzeko.
Sergio

No hay comentarios: