MASA PRESTATZEKO OSAGAIAK:
Kilo bat haragi txikituta
Esnea
Barazuriak
2 Arraultz
Ogia ( moldezkoa edo barrazkoa )
Perexila
Bokata prestatzeko Osagaiak :
Ogia ( moldezkoa edo barrazkoa )
Tomatea
Letxuga
Tipula
Pepinilloak
Funditzeko gazta
Beste osagai batzuk:
Ketchupa
Mostaza
Mahonesa
Tabaskoa
Olioa
Gatza
Ogi txikituta
Masa prestatzeko prozedura :
Hartuko ditugu 2 arraultz eta bol batean irabiatuko ditugu .
Jarraian harategitik ekarritako haragi txikituta bolean sartu eta nahaztatuko dugu arraultzekin .
Jarraian, edalontzi txiki bat esne bota eta nahaztu bolean. Aparte, baratzuriak txikitu, perexila eta moldezko ogia eta gero, nahaztu dena bolean.
Bokata prestatzeko prozedura :
Aipatu ditugun osagaiekin, prestatu bokata bakoitzaren gustura edo erara.
Hamburguesa egiteko prozedura:
Prestatu dugun masatik, atera proportziozko zatiak eta ogi txikituta erabiliz , eman zure gustuko itxura .
Aparte sartagin edo plantxa batean bota olio pixka bat eta bero dagoenean, kokatu hanburgesak eta utzi eginda geratu arte.
Eginda dagoenean prestatu dugun bokata barruan sartuko dugu, eta jaterakoan, ketchupa, mostaza eta horrekaloak bota ahal izango dizkiogu.
Oharra :
Saiatuko gara gatza botatzen beti plantxan, egiterako momentuan eta ez bolean masa prestatzerakoan .
No hay comentarios:
Publicar un comentario