Osagaiak:
Ura
Olio edo gurina
Gatza
Tomate naturala zatituta edo pote bat
Tomate pote bat frijituta
Txorizoa
Arrautz egosiak
Gazta txikituta
Prozedura:
- Lapikoa urez bete
- Ura egozten hasi arte olio pixka bat bota eta gatza pixka bat bota.
- Ura egozten denean makarroiak botatzen dira eta mantendu behar dira 10 -15 min egosita gerartu arte makarroiak.
- Makarroiak egosita egoten direnean atera ontzi batera eta ur hotzagaz garbitu.
- Lapiko handi batean pixka bat olio bota eta berotu.
- Bero dagoenean, zatituko dugu txorizoa eta zatitu ondoren botako dugu lapikora.
- Tomateak (frijitua eta naturala) egiten hasten direnean utzi 5 min inguru egosten edo irekiten.
- Garbitu ditugun makarroiak lapikoan sartuko ditugu.
- Norbaitek gazta txikituarekin nahi baditu atera platerean eta labean sartu gazta funditzeko arte.
1 comentario:
Ze gozo!!!! Orain jan egin behar duguz. Noiz?????
Publicar un comentario